Endre:  Flytt til:
09.05.2009 kl 16:00 Nadderud stadion : 485
Stabæk 5 - 0 Kattem
Dommer: Ann-Helene Østervold Toppserien-kamp

Målscorer
Melissa Wiik (3)
Lise Klaveness (str.) (31)
Kristy Moore (34)
Siri Nordeide Grønli (57)
Lise Klaveness (75)
-
Start oppstilling
Dorthe Nielsen
Line Hauge
Janne Stange
Toril Hetland Akerhaugen
Anette S. Nybø
Siri Nordeide Grønli
Trine Rønning
Katrine S. Pedersen
Lise Klaveness
Melissa Wiik
Kristy Moore
Ingvild Johansen
Maren Snekvik
Ann-Iren Mørkved
Åshild Thorrud
Lene Langås
Astri Haugen
Kristine Haugen
Tonje Følstad
Annette Hermann
Ida Slettahjel
Marit Moen
Innbyttere
Ina Skaug
Line Holter
Marie Willumsen Olsen
Marit Taranger
Katrine Andresen
Dina Misund
Bytter
Line Holter -> Katrine S. Pedersen (53)
Marie Willumsen Olsen -> Kristy Moore (63)
Ina Skaug -> Line Hauge (76)
Inn: Marit Taranger (56)
Ut: Astri Haugen

Inn: Katrine Andresen (70)
Ut: Kristine Haugen

Inn: Dina Misund (86)
Ut: Ida Slettahjel
Gule kort
-. -
Røde kort
-. -
Kamp referat
Det ble enveiskjøring når Stabæk tok imot Kattem hjemme på Nadderud på lørdag. Vi hadde full kontroll i alle ledd gjennom hele kampen, tiltross for mange skadeproblemer. De 485 fremmøtte tilskuerne fikk oppleve Nadderud på godt og vondt. Stabæk viste frem solid fotball i hjemmefortet, samtidig som værgudene slapp løs alle fire årstider på én gang under første omgang. Uværet påvirket heldigvis ikke spillerne med de vakre blaa draktene, og heller ikke publikum som nok en gang sang laget frem gjennom hele kampen. Forrige seriekamp endte 2-2 og uavgjort mot Trondheims-Ørn, men ting gikk igjen på skinner når Kattem, som også er fra Trondheim, gjestet oss.

Stabækjentene var rett og slett best, fra start til slutt. Janne Stange (bildet under) og resten av forsvaret var en grunnmur laget av herdet betong som ga leiesoldat Dorthe Nielsen i Stabækburet en stille dag i det som sannsynligvis var hennes siste dag på jobb.

Midtbanen med Lise Klaveness og Trine Rønning i spissen jobbet, slet og rev i stykker det som var av tilløp til Kattem-spill og serverte spissene Kristy Moore og Melisssa Wiik mange fine baller.

Men spissene våre viste også at de kunne være et helt angrep på egenhånd. Allerede etter to minutters spill kjemper Melissa seg gjennom Kattems forsvar etter en pasning fra kaptein Katrine Pedersen og scorer kampens første mål. En halvtime senere gjør Melissa ting på egenhånd og dribler seg igjennom bortelagets forsvar, men blir lagt i bakken ved straffemerket.

Lise Klaveness dundrer straffen i mål, utagbart for Kattems keeper. Rett før pause utnytter Kristy Moore, Toppseriens toppscorer, rot i et usikkert Kattem-forsvar, og smeller inn 3-0. Stabækjentene kunne gå til pause med en fortjent 3-0 ledelse.

Andre omgang fortsatte der den første slapp. Kattem hadde nok med å forsvare seg, og 4-0 kom i det 57. minutt. Fra kanten av 16-metern nikker Siri Nordeide Grønli ballen videre etter et langt frispark fra midtbanen. Headingen sniker seg forbi forsvaret og såvidt over målstreken til Kattem-målet. Nordeide Grønli var også arkitekten bak Stabæks siste scoring. Hun ble spilt elegant fri på høyrekanten, skjøt fart mot mål, og sendte ballen til Lise Klaveness som scorer sitt andre mål for dagen.